neděle  7. 4. 2024   
2:5
pondělí  8. 4. 2024   
2:3p
úterý  13. 8. 2024   
-:-
čtvrtek  15. 8. 2024   
-:-
Hokejisté Vyškova rozstříleli bobří hráz. Po Valašském Meziříčí jsou zase druzí
Reportáž
Hodně ostré byly bobří zuby, ale elán hokejistů Vyškova důrazná hra na hranici pravidel zastavit nedokázala. Ti si z Velkého Meziříčí odvezli výhru 4:1 a vyhoupli se opět na druhou příčku tabulky východní konference II. ligy.

Před zápasem musel trenér Vyškovanů Michal Konečný řešit problémy v útoku. Pro zranění a nemoci mu chybělo hned kvarteto útočníků Dominick Vašíček, Jan Štefka, Matěj Kořenek a David Lekeš. Na souhře mužstva ale absence znát nebyly.

„Všichni jsou ze základního kádru a moc mě těší, že kluci, kteří dostali šanci, se jí chopili správně. Hráli jsme výborný hokej,“ chválil spokojený vyškovský lodivod.

Jak se chtějí hosté prezentovat, to naznačil už úvod první třetiny. Domácím moc nepůjčovali puk a před brankou Bobrů to několikrát zavřelo. Ale jak už to bývá, když nedáš, tak dostaneš. Na konci sedmé minuty posoudil sudí hokejku Dominika Hohla jako hraní vysokou holí a domácí dostali přesilovku. Ani v ní sice nevyvinuli buhvíjaký tlak, ale dvě vteřiny před návratem Hohla na led dorazil do sítě Lukáš Finsterle brankářem Dominikem Šarmanem vyražený puk po střele Václava Kočího.

Po čtyřech minutách si soupeři role vyměnili. Domácí Kozubík nevyužil nadějně vypadající samostatný nájezd a po brejku Matěj Sebera bezpečně zakončil kombinaci s Tomášem Komínkem a Jakubem Lehečkou. Od té doby začala převaha hostů opět narůstat a udrželi ji až do konce zápasu.

„My jsme se tak tak drželi první třetinu, ale od druhé byl na ledě jeden mančaft, byla to jasná dominance hostů. Za deset minut druhé třetiny měli sedmnáct střel a celkově snad padesát. Na Vyškov jsme dnes neměli sebemenší šanci a vlastně nás na slušném průběžném výsledku držel gólman,“ sportovně přiznal a vystihl průběh zápasu trenér Bobrů Lukáš Plšek.

Ve druhé třetině bobří hráz odolávala kanonádě Vyškova skoro sedmnáct minut. Protrhl ji až David Štefka, který před brankou přetlačil obránce po střele Matěje Mikulíka.

„Ta druhá třetina, to byla opravdu hra na jednu branku a držel je gólman. Až jsem měl trochu strach, aby se nám to zas nezvrtlo. Máte drtivý tlak, jednu šanci za druhou. Jenže když nedáte, tak se často inkasuje nějaký ušmudlanec a dokáže to zápasy otáčet. Naštěstí se to nestalo a musím říct, že i zásluhou Šarmana. Moc práce neměl, ale to pro gólman bývá horší. Takový zápas se nechytá dobře, když na něho nic moc nejde, ale musí udržet koncentraci. Navíc tam byly nějaké ošemetné situace, které vyřešil velmi dobře. Samozřejmě jsem velice spokojený, výborně jsme bruslili, předvedli jsme krásné hokejové akce a cením si i toho, že s kluky nezatřepalo ani když jsme dostali ten první laciný gól v oslabení,“ shrnul hodnocení Konečný.

V poslední části hosté s uklidňujícím gólem nečekali tak dlouho, jako s druhým. Ve čtvrté minutě využil přesilovku střelou z pravého kruhu Vojtěch Krejčiřík. V dalším průběhu se sice Bobři snažili, ale na rozjetý Vyškov nestačili. Hosté mohli přidat další branky, ale povedlo se to až při power-play domácích. Dominik Hohl vyhodil puk podél mantinelu a na opuštěnou branku najížděli hned dva Vyškované. David Štefka si už góla dal, a tak »zářez« gentlemansky přenechal Tomáši Komínkovi.

Po relativně slabších soupeřích teď svěřence Michala Konečného čekají dva zápasy s týmy ze špice tabulky. Ve středu nastoupí v Hodoníně, který je aktuálně čtvrtý. V sobotu pak doma přivítají suveréna druhé ligy Havířov.

Autor: Zdeněk Vlach - Vyškovský deník

Hokej Vyškov
Zimní stadion Vyškov
Mlýnská 12, Dědice
682 01 Vyškov