neděle  7. 4. 2024   
2:5
pondělí  8. 4. 2024   
2:3p
úterý  13. 8. 2024   
-:-
čtvrtek  15. 8. 2024   
-:-
Hokejisté Vyškova porazili Velké Meziříčí a jsou zpět na třetím místě tabulky
Reportáž
Minisérii tří domácích zápasů za sebou zahájili hokejisté Vyškova celkem hladkým vítězstvím nad Velkým Meziříčím 6:2. Vyškov se z pátého místa v tabulce vrátil na třetí, Velké Meziříčí zůstalo předposlední.

Do vyškovské branky se opět postavil Tobiáš Synek, ale už ve třetí minutě lovil puk ze své sítě. Domácí obrana nechala po vhazovaní před brankou zcela volného Jiřího Doležala, pro kterého nebyl problém poslat puk za bezmocného Synka. Domácí odpověď ale byla velice rázná. Po necelých dvou minutách David Štefka a Jakub Lehečka otočili skóre.

„Hned z jejich první šance jsme dostali gól, ale na druhou stranu nás to probudilo a dostavil se takový ten správný klid. Skóre jsme rychle otočili a pak hráli takový hokej, jaký hrát chceme a který se blížil tomu loňsku, kdy jsme byli v pohodě. Byl tam pohyb, střelba i proměňování šancí. A to jim výborně chytal Pavel (Pavel Jekel přišel před tímto utkáním z Třebíče, pozn. red.), což je vynikající brankář a určitě jim zachránil spoustu dalších gólů,“ spokojeně komentoval výsledek vyškovský trenér Michal Konečný.

V úvodu druhé třetiny hosté sice zvýšili tempo a vypracovali si i několik zajímavých možností, ale po Michalem Janečkem využité přesilovce už pevně držel otěže zápasu Vyškov.

„Druhá liga se postupem času vyrovnává. Třeba Meziříčí minule vyhrálo v Brně nad Technikou. Takže ani tohle nebyla tak jednoznačná záležitost, jak napovídá výsledek. Ale hru jsme měli pod kontrolou a v první a ve druhé třetině nás podržel Synek, který vyřešil několik nebezpečných situací,“ chválil strážce branky vyškovský lodivod.

V úvodu třetí části vstřelil Tomáš Komínek ze samostatného úniku důležitou čtvrtou branku a Vyškov odskočil do rozhodujícího třígólového náskoku.

Sobotním vítězstvím v Opavě Vyškov ukončil nepříjemnou šňůru porážek. Teď zaznamenal druhou výhru po sobě a v sobotu už může tedy navázat tentokrát vítěznou šňůru. Znova je velkým favoritem, protože přivítá poslední tým tabulky Šumperk. Vyškovský tábor rozdílnou pozici obou soupeřů vnímá, Konečný ale upozorňuje na úskalí »předem vyhraného utkání«.

„Jak jsem uvedl, ve druhé lize si nemůžete dovolit někoho podcenit, tedy ani posledního. Spodek tabulky se jejímu středu spíš přibližuje, než by se vzdaloval. Dvakrát prohraješ a klidně můžeš klesnout na osmé deváté místo. A pokud se chceme udržet v horní čtverce, tak prostě musíme vyhrávat. A umístění Šumperku nás nesmí zmást. Nikdo nechce být poslední. Oni hodně posílili, přivedli kvalitní hráče, přišel tam nový trenér, takže nás určitě nic lehkého nečeká,“ zdůraznil Konečný.

Autor: Zdeněk Vlach - Vyškovský deník

Hokej Vyškov
Zimní stadion Vyškov
Mlýnská 12, Dědice
682 01 Vyškov