středa  16. 10. 2024   
6:4
sobota  19. 10. 2024   
1:3
středa  23. 10. 2024   
-:-
sobota  26. 10. 2024   
-:-
První rozhovor s Davidem Kozubíkem, který se před pár dny připojil k našemu týmu.
Reportáž
Nový útočník se rozpovídal o svém příchodu do Vyškova, ambicích v týmu a mnohém dalším.

Jak se zrodil tvůj přestup do Vyškova?

Můj přestup do Vyškova se odehrál hodně rychle. Ve čtvrtek dopoledne mi volal pan Robert Hamrla s nabídkou, jestli bych měl zájem přestoupit sem do Vyškova. Bylo to pro mě trochu překvapení, protože jsem to nečekal, ale po krátkém zamyšlení jsem si uvědomil, že to může být dobrý krok vpřed. Vyškov je ambiciózní klub s kvalitním zázemím a jasnou vizí, což mě oslovilo.

Váhal jsi, když ti volal Robert Hamrla s nabídkou?


Upřímně řečeno, nerozmýšlel jsem se dlouho. V tu chvíli jsem cítil, že potřebuji změnu, a nabídka z Vyškova mi přišla jako skvělá příležitost. Změna prostředí může člověka vždycky posunout dál, a já jsem měl pocit, že bych z toho mohl těžit nejen hokejově, ale i osobnostně. Vyškov nabízí novou výzvu a já jsem chtěl tuto šanci využít.


Jak se zpětně ohlížíš za angažmá ve Valašském Meziříčí?

Na angažmá ve Valašském Meziříčí vzpomínám velmi pozitivně. Byly to skvělé roky, během kterých jsem se hodně naučil, jak na ledě, tak mimo něj. Ve Valmezu jsem měl možnost růst jako hráč i jako člověk. Tým, trenéři a fanoušci mi poskytli skvělou podporu, a i když to někdy nebylo jednoduché, byly to zkušenosti, které mě posílily. Mám na to období jen ty nejlepší vzpomínky, a i když jsem teď v nové fázi kariéry, na Valmez budu vždy rád vzpomínat.

Jakou roli očekáváš v novém týmu?


Momentálně nedokážu přesně říct, jaká bude moje role v týmu, protože jsem teprve na začátku spolupráce. Každopádně chci se co nejrychleji zapojit a být přínosem pro tým. Věřím, že se svými zkušenostmi a nasazením můžu pomoct, ať už na ledě nebo v kabině. Můj cíl je dávat týmu všechno, co ve mně je – ať už to bude bojovnost, bruslení nebo podpora spoluhráčů. Záleží mi na týmovém úspěchu a udělám maximum, abych k němu přispěl.


Jaké jsou tvoje přednosti coby hráče?


Myslím, že moje hlavní přednost je v rychlosti a vytrvalosti. Jsem typ hráče, který hodně bruslí, neustále se pohybuje a snaží se být aktivní v každé situaci. Rád bojuji na ledě, nevzdávám se a jdu do každého souboje naplno. Mám rád, když můžu být užitečný jak v útoku, tak i v obraně. Také se snažím přinášet do hry energii a být tahounem v důležitých momentech zápasu. Věřím, že moje morálka a nasazení jsou věci, které mohou týmu prospět.

Hokej Vyškov
Zimní stadion Vyškov
Mlýnská 12, Dědice
682 01 Vyškov