středa  16. 10. 2024   
6:4
sobota  19. 10. 2024   
1:3
středa  23. 10. 2024   
-:-
sobota  26. 10. 2024   
-:-
Rozloučení s Tomášem Žižkou i první utkání se znojemskými orly dopadlo na výbornou
Reportáž
V přípravných zápasech hokejisté Vyškova znojemské orly už několikrát porazili, ale v boji o body to bylo nyní poprvé. Ve vyškovské premiérové sezoně ve druhé lize a znojemské postupové vyhráli všechny čtyři zápasy favorizovaní orli. Pro oba týmy ve druhém zápase nového ročníku se ve Vyškově radoval domácí tým trenéra Michala Konečného z výhry 5:2.

Za třemi body táhl domácí partu především vyškovský odchovanec Matěj Zabloudil, který jeden gól dal a na tři přihrál.

„Hrál opravdu výborně, hodně bruslil a vždy byl tam, kde měl být. Ale to se od něho očekává a já musím říct, že na vítězství mají stejnou zásluhu i ostatní hráči. Byl to týmový výkon a celkově z obou stran nadstandardní druholigový hokej a myslím si, že to tak vnímala i zaplněná tribuna,“ chválil spokojený vyškovský lodivod.

Jeho tým se rozjížděl trochu pomaleji a v úvodu domácí čelili náporu hostů. Tlak přežili, vyrovnali hru v poli a dokonce se jim podařilo získat vedení. V závěru třetiny zakončil vydařenou kombinaci a Zabloudilovu přihrávku Dominick Vašíček. Určitě zaslouženému vyrovnání zabránila horní tyčka branky Vašíčkova jmenovce Kořénka. Tu orazítkoval orel Petr Beránek.

„Znojmo fakt začalo výborně. Tlačilo a nás neskutečně podržel Kořének v bráně. Navíc se nám podařilo nám dát gól na 1:0. Ve druhé třetině jsme je už přehrávali a dali jsme pěkné góly po pěkných akcích. Za stavu 3:0 jsme se ale zbytečně dohadovali s rozhodčím, ztratili koncentraci a dostali branku na 3:1. To nás trošku zbrzdilo, ale tentokrát klasicky »do šatny« jsme dali uklidňující čtvrtý gól. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že nebudeme jen bránit náskok. Měli jsme dost šancí a mohli jsme zápas rychle definitivně rozhodnout. Bohužel nám to tam nepadalo a naopak inkasovali jsme laciný gól. Naštěstí tentokrát nás to nerozhodilo, kontrolovali jsme hru na nakonec přidali i pátý gól,“ komentoval průběh zápasu Konečný.

Druhá liga má letos lichých třináct účastníků, takže týmy budou průběžně mít nestejný počet sehraných zápasů. Vyškov má navíc odložené utkání prvního kola s Valašským Meziříčím. Po třech kolech jsou Vyškované čtvrtí a spolu s Havířovem jsou už jediní dva bez ztráty bodu. Naproti tomu Znojmo je překvapivě v trojici, která ještě nebodovala. Dále Kopřivnice a Velké Meziříčí. Ve čtvrtém kole pojede Vyškov v sobotu právě do Havířova a ve středečním pátém má volný los.



Hokej Vyškov
Zimní stadion Vyškov
Mlýnská 12, Dědice
682 01 Vyškov