čtvrtek  5. 9. 2024   
5:4
čtvrtek  12. 9. 2024   
1:5
sobota  21. 9. 2024   
-:-
středa  25. 9. 2024   
-:-
Zvládli jsme další přestřelku, tentokrát proti Opavě. Musíme se prosazovat jako dnes, velí třígolový Michal Tomek.
Reportáž
Dalo by se říct, že průběh celého utkání byl jako na houpačce. Utkání bylo vyrovnané až do samého závěru, kdy necelé čtyři minuty před koncem, po skvělé individuální akci zakončil David Lekeš a připsal si tak výherní branku pro svůj tým. Výhru pak jěště podtrhl Michal Tomek, kterému se podařilo získat kotouč a přes všechny čáry ho poslat do odkryté klece soupeře.

První gól utkání na sebe nenechal dlouho čekat. Už v první minutě jsme šli do vedení zásluhou Jaroslava Pekra, který propálil vše, co mu stálo v cestě. O necelou minutu později mohli mít fanoušci Vyškova opět ruky nad hlavou, když z vrcholu kruhu zvyšoval Michal Tomek. "Musel jsem v přípravě hodně přidat, ikdyž to je druhá liga, má velkou kvalitu a rychlost, začátek nebyl jednoduchý. Kluci mi občas dávají sežrat, že jsem jeden z nejmladších." usmívá se střelec dnešního hattricku.

Netrvalo dlouho a hosté rychle skóre dotáhli. "Přestali jsme trošku hrát a uspokojili jsme se s náskokem. Soupeř nám ale rychle ukázal, že nám dnes nechce dát nic zadarmo." popisuje dvacetiletý útočník.

Ještě před první přestávkou jsme přidali jednu branku na náš účet, když David Štefka vymýchal hostujícího brankáře.


Druhá třetina se již nesla v mírnějším duchu, avšak hostům se zásluhou Brodka podařilo opět dotáhnout stav utkání. V posledních vteřinách před druhou přestávkou vybídli spoluhráči Michala Tomka, který si po pravé straně nabruslil a nekompromisní střelou do horního růžku nedal Nowakovi šanci. "Ze začatku zápasu jsem se spíš snažil napadat, jak mi říkal trenér. Chce, aby jsme se prezentovali útočným hokejem a hodně napadali. Když jsem se dostal ke své první střele a ta skončila v bráně, začal jsem si víc věřit a střílet ze všeho."


Třetí dějství bylo z obou stran velmi opatrné, co se hry týče, avšak rozhodčí i po menších potyčkách jezdil po hřišti poměrně často se zdviženou pravicí a naděloval přesilové hry. Jednu z nabídnutých přesilovek, necelých šest minut před koncem využili hosté a měli jsme opět srovnáno. Utkání se začalo blížit ke svému konci, když vyškovský David Lekeš vzal puk a ukázal všem, že prodloužení hrát nechce. Poslední hřebíček do pomyslné rakve soupeře přidal již zmiňovaný Tomek, jež zkompletoval svůj hattrick v dnešním utkání.




Hokej Vyškov
Zimní stadion Vyškov
Mlýnská 12, Dědice
682 01 Vyškov