čtvrtek  5. 9. 2024   
5:4
čtvrtek  12. 9. 2024   
1:5
sobota  21. 9. 2024   
-:-
středa  25. 9. 2024   
-:-
Hráči Vyškova za sebou mají již tři přípravná utkání. Vyrovnané bitvy hodnotí hlavní trenér Michal Konečný a Dominik Šarman.
Reportáž
Konečně se dočkali i fanoušci Vyškova. První domácí přátelské utkání v nové sezóně je minulostí. K němu nastoupili naši hráči proti staronovému účastníku II. ligy, Znojmu. Velmi vyrovnané utkání nakonec patřilo hostům, kteří si odvezli těsnou výhru 2:3. O krátký rozhovor a zhodnocení jsme poprosili hlavního trenéra Michala Konečného a brankáře Dominika Šarmana.

Pane trenére začneme u Vás, jak hodnotíte dnešní zápas?

Za mě to byl dnes velmi dobrý zápas proti kvalitnímu soupeři. Celkově jsem byl s naším výkonem spokojený. Hráči to odmakali, nemůžu jim za dnešek nic vyčíst.


Pár minut před koncem druhé třetiny jste vedli 2:0, proč se utkání nakonec otočilo?

Určitě zlomový moment byl, když jsme vedli o dvě branky a svou nedisciplinovaností jsme soupeři nabídli přesilovku, kterou následně využili a snížili. To se jim před druhou sirénou hodilo. Ve třetí třetině jsme jim opět nabídli možnost hrát početní výhodu a soupeř kvalit Znojma ji opět využil. Třetí gól pro nás byl smolný, kdy puk doklouzal až za brankovou čáru.


Celkově tedy utkání můžete hodnotit pozitivně?

Určitě ano, utkání splnilo svůj účel a byl jsem s prezentací týmové hry spokojen. Na druhou stranu, určitě máme na čem pracovat a budeme makat dál, protože to hlavní - start sezóny, nás teprve čeká.


Ve čtvrtek vás čeká odveta s Technikou, plánujete do hry začínat vnášet více taktických věcí?

Spíš asi ne. Chci po hráčích aby hlavně bruslili a nevypouštěli souboje. Přeci jen, máme stále pár hráčů na zkoušce a chceme vidět jejich herní projev bez svázání nějaké taktiky. Myslím, že na ní bude ještě před startem soutěže času dost.


Dominiku, pojďme k Tobě. Zatím jsi jako jediný brankář zasáhl do všech tří utkání, avšak dnes to bylo poprvé od začátku. Jak jsi utkání viděl?

Zápas byl určitě náročný, proti těžkým soupeřům, jako Znojmo je, se nikdy nehraje lehce. Musím ale vyzdvihnout práci kluků, kteří i když šlo o přátelské utkání, padali do střel a blokovali, za to mají u mě obrovský kredit. Jen mě mrzí, že nám tam nespadl nějaký gól navíc.


Jak se těšíš na blížící se sezónu, tvou třetí v našem dresu?

Těším se moc, už se nemůžu dočkat. Přípravné období je fajn, je to sice dřina, ale myslím, že ji potom následně v těžkých bojích využijeme. Za sebe ale můžu říct, že na první mistrák už se těším moc, má to úplně jiný náboj než příprava.


V šatně se během léta udály změny, někteří hráči odešli, někteří přišli. Jaké jsou zatím tvé pocity z nových posil?

Zatím je to super, myslím že kluci zapadli dobře. Ať už to jsou starší hráči, nebo mladší, sedlo si to skvěle. Přišel k nám vlastně i Petr Žůrek, jakožto nová posila do brankoviště a vycházíme spolu suprově. Doufám, že nám to vydrží a celá parta potáhne za jeden provaz, jako v předešlých sezónách.



Hokej Vyškov
Zimní stadion Vyškov
Mlýnská 12, Dědice
682 01 Vyškov