čtvrtek  5. 9. 2024   
5:4
čtvrtek  12. 9. 2024   
1:5
středa  18. 9. 2024   
-:-
sobota  21. 9. 2024   
-:-
Hlavní trenér Michal Konečný o probíhající přípravě na novou sezónu:
Reportáž
Příprava na novou sezónu je v plném proudu. Hráči Vyškova již zahájili druhý kompletní týden přípravy na ledě, a tak jsme poprosili hlavního trenéra Michala Konečného o krátký rozhovor, kde shrnuje letní přípravu, jeho dovolenou a mnoho dalšího...

Pane trenére, jak jste prožil léto? Odpočinul jste si od hokeje?

Léto jsem prožil ve sportovním duchu. Byli jsme s rodinou na kolách v Rakousku, taková aktivní-sportovní dovolená, v rámci možností co zdraví dovolí.


Jaké je Vaše hodnocení letní přípravy?

Léto hodnotím pozitivně. Samozřejmě tu letní část přípravy nikdo z hráčů moc rád nemá, ale ani z trenérů (smích poz. redakce). Vše ale probíhalo podle plánů, samozřejmě v rámci nějakých možností, protože si samozřejmě uvědomuji, že hráči chodí do práce. Co se ale týče nynější fáze již na ledě, nemůžu si na nic stěžovat.


Jaká jsou očekávání od nové sezóny?

Cítím to tak, že pro nás bude největší cíl zopakovat opět účast v semifinále. Myslím, že málokdo, by nás, jakožto stále nováčka mezi druholigovými týmy čekal dva roky po sobě v semifinále. Samozřejmě si uvědomujeme, že každý rok to bude těžší a těžší, jelikož všechny mužstva se stále snaží být lepší a posilovat své mančafty.


Co očekáváte od nových posil a jak hodnotíte jejich prozatimní přínos pro tým?

Co se týče Matěje Zabloudila a Martina Dufka tak jsem nadmíru spokojený. Skvěle zaplnili díru po kvalitních hráčích, kteří nám odešli. Věřím, že oba dva se na svých postech budou velmi výrazně prosazovat. Nemohu opomenout i další kluky, kteří se stali našimi posilami před sezónou. Těm však ale dáváme stále čas se adaptovat na dospělý hokej, někteří z nich ještě možnost zahrát si seniorský hokej neměli. Nemohu si však u nich na nic stěžoval, myslím že do týmu dobře zapadli a budou pro nás přínosem.


S jakým plánem budete vstupovat do přátelský zápasů a jakým způsobem budou hráči dostávat příležitosti si říct o místo?

Máme před sebou devět přípravných zápasů. Snažili jsme se zachovat model dvou zápasů týdně, z předešlých let se nám to jeví jako nejlepší volba vidět hráče co nejvíce v herních situacích. Samozřejmě jsou hráči, kteří své místo mají v kádru teměř jisté a vím, co od nich mohu očekávat. Budeme se snažit, co nejvíce nasazovat hráče, kteří o místo u nás budou muset zabojovat a přesvědčit nás, že mají na to náš klub reprezentovat.


Je v plánu případné doplnění kádru před startem soutěže?

Máme v plánu mít kádr uzavřený do prvního týdne v září. Jádro týmu nám ale zůstalo stejné, za což jsem moc rád. Jak jsem již zmínil, tak se tým snažíme doplňovat na postech kde nás důležití hráči opustili. O případných hráčích, kteří by v našich očích byli pro náš mladý tým prospěšní, budeme s generálním manažerem v průběhu srpna ještě jednat.


Hokej Vyškov
Zimní stadion Vyškov
Mlýnská 12, Dědice
682 01 Vyškov