středa  3. 4. 2024   
3:1
čtvrtek  4. 4. 2024   
8:1
neděle  7. 4. 2024   
2:5
pondělí  8. 4. 2024   
2:3p
Hokejisté Vyškova podruhé za sebou klopýtli. Na ledě bobrů stejně jako s Brodem
Reportáž
Snad to po vítězné sérii čtrnácti zápasů není základ k opačné. Na domácí prohru s Havlíčkovým Brodem hokejisté Vyškova navázali nezdarem ve Valašském Meziříčí. Dokonce stejným poměrem 4:6 i koncovkou, v níž inkasovali šestý gól při hře bez brankáře.

Průběh utkání byl ale jiný. Domácí se na začátku zápasu dostali do dvoubrankového vedení, hosté ještě v první dvacetiminutovce dokázali vyrovnat. Díky maximální bojovnosti si bobři pak průběžně vytvořili dokonce tříbrankový náskok (5:2). Vyškovu se podařilo snížit na rozdíl jedné trefy, Valašské Meziříčí ale v závěru potvrdilo své vítězství gólem do prázdné branky.

„Skóre se sice vyvíjelo jinak, ale myslím si, že celkově ten zápas byl podobný všem, které jsme v poslední době vyhrávali. Je to už taková obehraná písnička. Máme hodně šancí, soupeře přebruslíme a přestřílíme, bohužel, teď je ta finální koncovka slabší a navíc dostáváme příliš mnoho gólů,“ komentoval prohru s posledním týmem tabulky trenér Vyškovanů Michal Konečný.

Jeho svěřenci vyslali na domácí braku 47 střel. Nestačilo to. Domácí tým byl v koncovce mnohem efektivnější a snad i proto, že bojoval na hranici sebeobětování se. Ani hostům nasazení upřít nelze, ale zároveň je možné uznat, že při jejich prakticky neměnném postavení v tabulce přece jen to soustředění, hokejová zodpovědnost a možná i správná motivace nejde na maximální hranici udržet.

„Takže vidím i jedno plus, a to že jsme to zdramatizovali z pět dva na pět čtyři. Na domácích bylo opravdu vidět, že hrají o život, a navíc měli v brance šikovného gólmana ze Vsetína Adama Pavlíčka. Nám chyběli zkušení a tahouni mužstva Tomáš Žižka a Dominik Vašíček, ale na jejich absenci se rozhodně vymlouvat nebudeme. A ani říkat, že jsme v nějaké krizi. To stoprocentně ne! Bobři ani před tím Havlíčkův Brod nás rozhodně nepřehrávali. Ale je to i tak, abychom v nadcházejících čtyřech kolech zase chytili ten správný rytmus. Nebojím se, že by se to nepodařilo,“ zdůraznil šéf vyškovské střídačky.

Ten se v závěru pokusil o téměř nemožné. Necelé dvě minuty před koncem přistoupil na power-play, jenže po faulu Matěje Mikulíka a trestu za hráčskou lavici měli domácí k dispozici přesilovku pět na tři. Přesto Konečný znovu posadil Šarmana na střídačku, ale opět s opačným efektem. S Brodem Vyškované inkasovali do prázdné branky gól vteřinu před koncem, ve ValMezu devět.

Bobrům sice ani po nečekané výhře »černý Petr« zůstal, s jednačtyřiceti body jsou poslední s dvoubodovou ztrátou na Velké Meziříčí, ale sláva porazit favorita to byla veliká.

„Pro nás to je dneska velké vítězství se silným týmem. Jdeme si za tím jedním a jasným cílem, záchranou. Naše výkony se postupně zlepšují a jestli to bude na konci sezony stačit, to uvidíme. Proti Vyškovu jsme využili tři přesilovky, ale celkově jsme hráli dobře. Musím mančaft pochválit, protože porazit druhý tým tabulky a ještě v té formě, co mají, to nám určitě zase vleje krev dožil a do dalších čtyř zápasů nás to musí správně nakopnout,“ radoval se a chválil spokojený trenér Valašského Meziříčí Lukáš Plšek.

Autor: Zdeněk Vlach - Vyškovský deník

Hokej Vyškov
Zimní stadion Vyškov
Mlýnská 12, Dědice
682 01 Vyškov